Základy Outlook office365

3. Základní orientace v Outlooku


Po přihlášení do Outlooku uvidíte následující interface. Číslicemi jsme označili nejdůležitější prvky, které zde můžete nalézt.

1) - zde jsou složky obsahující Vaši poštu, které budou identické s tím, co znáte ze SOGo. Nové složky můžete přidávat pravým klikem na "složky" případně již vytvořenou složku, pokud chcete vytvářet podsložku. Podobně se složky i mažou či vyprazdňují. Nad seznamem složek naleznete důležité tlačítko "napsat zprávu".

2) - zde naleznete kalendář, který můžete využívat jako jakýkoliv jiný elektronický kalendář. Mimo to se Vám do něj budou automaticky propisovat například schůzky v MS teams, které jste vytvořili, nebo do kterých jste byli přizváni.

3) - zde naleznete kontakty. Můžete v nich přidávat nové kontakty, mazat staré či seskupovat kontakty do seznamů. Dále zde můžete nalézt skupiny, vytvořené v rámci office365 (Outlook, Sharepoint, Teams atp.) jichž jste členem, případně různé adresáře.

4) - zde můžete nalézt základní nastavení, týkající se především vzhledu Vašeho mailového klienta. Můžete si nastavit tmavý režim, oznámení, volbu zda seskupovat zprávy do konverzací nebo je oddělovat, pozici podokna čtení zpráv a podobně. Kromě těchto nastavení, která závisí na Vašich individuálních preferencích, doporučujeme vypnout možnost "Prioritní doporučená pošta" a vypnout seskupování zpráv do konverzací zaškrtnutím "Zobrazit každou zprávu samostatně". Na úplném konci naleznete tlačítko "Zobrazit všechna nastavení Outlooku", pomocí kterého se dostanete k pokročilým nastavením, která si popíšeme později.

5) - Váš profil - zde se můžete odhlásit.